back to top
marți, decembrie 23, 2025
1.6 C
Paşcani
Login

Cele mai bune prăjituri de Revelion. Rețete inedite pentru un desert spectaculos

Sfârșitul de an de apropie, așa că doamnele pregătesc cele mai bune prăjituri de Revelion. Fie că este vorba de preferințele celor mici sau de dorințele celor mari, gospodinele se întrec în tot felul de bucate pentru a-i impresiona pe musafiri. Iată câteva rețete inedite pentru un desert spectaculos.

Prăjituri de Revelion pe placul tuturor

După sărbătorile de Crăciun și bucatele alese, gospodinele se întrec în tot felul de rețete pentru masa de Revelion. Pe lângă preparatele tradiționale, nelipsit este și desertul. Acesta trebuie să fie pe placul musafirilor, așa că doamnele optează pentru prăjituri delicioase și ușor de făcut. 

Pentru cele care își doresc să îi impresioneze pe cei de la masă, cea mai bună opțiune este prăjitura semilună cu nucă. Aceasta va fi apreciată cu siguranță de cei mari, dar mai ales de cei mici.

O altă prăjitură perfectă pentru Revelion este prăjitura cu cremă caramel, biscuiți și ciocolată. Pentru cei pretențioși, un desert spectaculos este prăjitura cu afine și cremă de ciocolată. Acestea sunt ușor de preparat, au un aspect deosebit, iar gustul va fi cu siguranță pe măsura așteptărilor. 

Prăjitură semilună cu nucă, un desert deosebit

Ingrediente

6 ouă 

75 ml ulei

180 grame de făină

125 grame de zahăr

sare

o lingură de esență de vanilie

100 grame de nucă măcinată 

o lingură cu zahăr brun

Mod de preparare

După ce se încinge cuptorul, se pregătește o tavă în care se pune hârtie de copt. Se separă albușurile de gălbenușuri. După ce se adaugă sarea și esența de vanilie peste albușuri, se amestecă până se obține o compoziție omogenă și cu spumă, apoi se adaugă zahărul. 

Gălbenușurile se amestecă cu uleiul până se omogenizează. Ulterior, se pun gălbenușurile peste albușuri și se amestecă împreună cu făina cernută. Compoziția obținută se pune în tavă, se uniformizează apoi se adaugă nuca măcinată amestecată cu o lingură de zahăr brun.

Se pune la cuptor timp de 30 de minute. După ce prăjitura este gata, se lasă la răcit apoi se taie în formă de semilună. La final, se poate turna zahăr pudră deasupra pentru un aspect deosebit.

Prăjitură cu afine și cremă de ciocolată

Ingrediente pentru blat

4 ouă

115 grame de făină

50 grame de unt topit

sare

70 grame de zahăr

o linguriță de esență de vanilie

100 grame de afine

Ingrediente pentru crema de ciocolată

100 grame de ciocolată

50 de grame de zahăr

3 ouă

400 ml lapte

40 grame de făină

sare

Mod de preparare

Într-un vas se pun ouăle împreună cu sarea și zahărul, apoi se amestecă până la omogenizare. Ulterior, se pune făina și untul topit, apoi afinele. Se toarnă compoziția în tavă și se pune la cuptor timp de 30 de minute.

Între timp, pregătim crema de ciocolată. După fierbere se lasă la răcit și se umple blatul scos de la cuptor. Acesta se taie în două, iar peste fiecare se adaugă crema de ciocolată. Se pune la frigider timp de 30 de minute, apoi se adaugă puțin zahăr pudră. Prăjitura se taie în diferite forme, după preferințe.

Gospodinele se întrec în bucate alese și vor să pregătească cele mai bune prăjituri de Revelion. După delicioasele prăjituri de Crăciun, doamnele vor să își impresioneze musafirii în noaptea dintre ani cu un desert spectaculos.

sursa bzi

PULSUL ZILEI

Moș Crăciun a ajuns la Primăria Pașcani – FOTO

Luni, 22 decembrie, la Primăria municipiului Pașcani a avut loc o acțiune dedicată copiilor, în cadrul campaniei „Scrisoare pentru Moș Crăciun”, inițiată de administrația locală. Evenimentul a început la ora 11:00 și a fost adresat copiilor din comunitate. ...

Consilierii liberali propun diminuarea unor taxe și impozite locale la Pașcani

Surprize privind dezbaterile din spațiul public privind majorarea cu peste 70% a taxelor și impozitelor la Pașcani. Grupul consilierilor PNL formațiune politică din care face parte și primarul municipiului Pașcani în calitate de președinte a depus la registratura primăriei...

Calendarul 2026 cu Ștefania Boboc – o adolescentă de 13 ani  din Pașcani, campioana României la gimnastică!

Calendarul 2026 cu Ștefania Boboc - o adolescentă de 13 ani  din Pașcani, campioana României la Gimnastică! STEFANIA BOBOC CALENDAR 2026

Cum ar trebui să mâncăm de sărbători ca să nu fie „prea mult”. Regulile pe care să le urmăm

Ce înseamnă prea mult în cea mai generoasă lună din an? Nu calculăm calorii și nu vorbim despre restricții. Ne uităm spre propria biologie. Aceasta face, de fapt, calculele și ne dă informațiile. Prea multă mâncare de sărbători. O auzim...

Primul val de ninsori și vreme rece din această iarnă începe de miercuri, 24 decembrie

România va fi influențată de două sisteme atmosferice majore în perioada Crăciunului – un anticiclon azoric care va aduce aer rece polar și un ciclon mediteranean responsabil de precipitații extinse. Administrația Națională de Meteorologie anunță ninsori în Moldova și...

Românii, dependenţi de salariu. Doar 1% din veniturile unei familii provin din investiţii

Finalul de an este momentul bilanțului financiar în fiecare familie. Specialistul economic al Observator, Iancu Guda, a explicat la IQ Financiar cum să ne evaluăm corect veniturile, economiile și cheltuielile, dar mai ales de ce este esențial să nu depindem...

Șeful ANPC: Suntem bătaia de joc a importatorilor de citrice. Lămâile și portocalele din România sunt furaj animalier

Șeful ANPC a transmis sâmbătă un mesaj extrem de dur, potrivit căruia România este bătaia de joc a importatorilor de citrice, în condițiile în care magazinele noastre sunt pline de lămâi și portocale care oriunde în lume ar fi...

Direcția Județeană de Drumuri Iași pune la bătaie un contract de 12 milioane de euro pentru deszăpezirea sezoanelor 2026-2030

Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi a scos la licitatie acordul cadru pentru deszapezirea din perioada 2026 – 2030. Contractul vizeaza intreținerea și deszăpezirea rețelei de drumuri județene pe cele două niveluri de intervenție. Acord cadru va...

Iarnă blândă, bună pentru agricultură – ANM: Culturile de toamnă se dezvoltă favorabil

Condiţiile agrometeorologice în următoarele zile vor fi în general favorabile parcurgerii ritmurilor de creştere şi dezvoltare ale culturilor de toamnă, în cea mai mare parte a regiunilor agricole, iar lucrările de sezon se vor desfăşura pe ansamblu normal în...

Niciun articol afișat