back to top
marți, decembrie 23, 2025
1.6 C
Paşcani
Login

Florin Asofiei din Pașcani produce varză murată după o rețetă inedită: „Ingredientul special este lemnul de mesteacăn!”

Florin Asofiei a pus în urmă cu trei ani bazele unei afaceri locale, Asoprod, care activează în domeniul producției de varză murată. Varza murată produsă de Florin Asofiei este extrem de apreciată de clienți, iar de doi ani poate fi cumpărată de pe rafturile din Auchan, un produs din filierele Auchan, parteneriate pe termen lung prin care Auchan România obține produse cu trasabilitate controlată, de la sămânță până la raft.

Între 22 – 28 noiembrie 2023, Auchan desfășoară Săptămâna filierelor, o campanie unică în România, dedicată producătorilor locali cu care retailerul are încheiate parteneriate pe termen lung prin care aduce și promovează pe rafturile magazinelor sale oferta unică de produse românești cu calitate controlată. Achiziționează în această perioadă produsele de filieră și bucură-te de 10% bani înapoi ca bonus pe cardul de fidelitate MyCLUB Auchan!

Florin Asofiei a mărturisit că deși este mai greu, preferă să cultive varza pe care mai apoi o murează, deoarece astfel se asigură că produsul finit este de cea mai bună calitate, că nu conține toxine și reziduuri de pesticide. Firma lui Florin Asofiei are și certificare ISO 22000 pentru siguranța alimentară.

 Florin Asofiei produce varză murată de 3 ani
Producătorul local pășcănean Florin Asofiei a început afacerea cu varză murată în anul 2020, deoarece a constatat că mulți producători de varză murată nu garantează calitatea produsului, nu au nicio trasabilitate a acelui produs, dar totuși acesta ajunge în piețele agroalimentare din România. În prezent, firma lui Florin Asofiei are 5 angajați, dar în perioadele care necesită mai mult efort pentru cultivarea verzei sau pentru procesarea ei, producătorul local mai apelează și la zilieri.

„Afacerea am început-o în 2020, în pandemie. Nu e o pasiune, nu facem din pasiune ceea ce facem, o facem din rațiune. Am zis că viitorul este al celor care produc. Eu am lucrat peste 20 de ani într-o multinațională, ultimii 15 ani am activat în domeniul vânzărilor, ultima poziție a fost de director național și european de vânzări, pe partea de retail. Cochetam cu ideea de a crea un business, dar nu știam exact spre ce să mă îndrept. Ideea a venit și din solicitarea unor foști colaboratori, care se plângeau că pe piața din România, în ceea ce privește aceste produse fermentate, producătorii nu sunt suficient de serioși, sunt puțini cei care lucrează în stil industrial, majoritatea au mici plantații de varză pe lângă casă, procesează în metodele lor tradiționale, fără a respecta un sistem de siguranță alimentară, fără o declarație de conformitate. De aceea, am mers în zonele în care se produce varza murată și am insistat ca producătorii să ne arate cum produc varza murată. Am rămas un pic surprins, pentru că produceau într-o magazie 50-60 de butoaie, fără a controla temperatura, iar aceste produse sunt cumpărate din piețele agroalimentare. Mergeți la tarabă și cumpărați o varză murată, dar nu știți de unde provine. Vânzătorul este altul decât producătorul. Așa am decis să investim banii strânși într-o mică unitate de procesare. Am construit mai întâi spațiul de producție, am investit de prin 2018. Am început cu castraveți murați, iar în 2020 am făcut și o producție de varză murată”, a povestit Florin Asofiei.Florin Asofiei produce varză murată de 3 ani
Producătorul local pășcănean Florin Asofiei a început afacerea cu varză murată în anul 2020, deoarece a constatat că mulți producători de varză murată nu garantează calitatea produsului, nu au nicio trasabilitate a acelui produs, dar totuși acesta ajunge în piețele agroalimentare din România. În prezent, firma lui Florin Asofiei are 5 angajați, dar în perioadele care necesită mai mult efort pentru cultivarea verzei sau pentru procesarea ei, producătorul local mai apelează și la zilieri.

„Afacerea am început-o în 2020, în pandemie. Nu e o pasiune, nu facem din pasiune ceea ce facem, o facem din rațiune. Am zis că viitorul este al celor care produc. Eu am lucrat peste 20 de ani într-o multinațională, ultimii 15 ani am activat în domeniul vânzărilor, ultima poziție a fost de director național și european de vânzări, pe partea de retail. Cochetam cu ideea de a crea un business, dar nu știam exact spre ce să mă îndrept. Ideea a venit și din solicitarea unor foști colaboratori, care se plângeau că pe piața din România, în ceea ce privește aceste produse fermentate, producătorii nu sunt suficient de serioși, sunt puțini cei care lucrează în stil industrial, majoritatea au mici plantații de varză pe lângă casă, procesează în metodele lor tradiționale, fără a respecta un sistem de siguranță alimentară, fără o declarație de conformitate. De aceea, am mers în zonele în care se produce varza murată și am insistat ca producătorii să ne arate cum produc varza murată. Am rămas un pic surprins, pentru că produceau într-o magazie 50-60 de butoaie, fără a controla temperatura, iar aceste produse sunt cumpărate din piețele agroalimentare. Mergeți la tarabă și cumpărați o varză murată, dar nu știți de unde provine. Vânzătorul este altul decât producătorul. Așa am decis să investim banii strânși într-o mică unitate de procesare. Am construit mai întâi spațiul de producție, am investit de prin 2018. Am început cu castraveți murați, iar în 2020 am făcut și o producție de varză murată”, a povestit Florin Asofiei.

Continuarea pe BZI

PULSUL ZILEI

Moș Crăciun a ajuns la Primăria Pașcani – FOTO

Luni, 22 decembrie, la Primăria municipiului Pașcani a avut loc o acțiune dedicată copiilor, în cadrul campaniei „Scrisoare pentru Moș Crăciun”, inițiată de administrația locală. Evenimentul a început la ora 11:00 și a fost adresat copiilor din comunitate. ...

Consilierii liberali propun diminuarea unor taxe și impozite locale la Pașcani

Surprize privind dezbaterile din spațiul public privind majorarea cu peste 70% a taxelor și impozitelor la Pașcani. Grupul consilierilor PNL formațiune politică din care face parte și primarul municipiului Pașcani în calitate de președinte a depus la registratura primăriei...

Calendarul 2026 cu Ștefania Boboc – o adolescentă de 13 ani  din Pașcani, campioana României la gimnastică!

Calendarul 2026 cu Ștefania Boboc - o adolescentă de 13 ani  din Pașcani, campioana României la Gimnastică! STEFANIA BOBOC CALENDAR 2026

Cum ar trebui să mâncăm de sărbători ca să nu fie „prea mult”. Regulile pe care să le urmăm

Ce înseamnă prea mult în cea mai generoasă lună din an? Nu calculăm calorii și nu vorbim despre restricții. Ne uităm spre propria biologie. Aceasta face, de fapt, calculele și ne dă informațiile. Prea multă mâncare de sărbători. O auzim...

Primul val de ninsori și vreme rece din această iarnă începe de miercuri, 24 decembrie

România va fi influențată de două sisteme atmosferice majore în perioada Crăciunului – un anticiclon azoric care va aduce aer rece polar și un ciclon mediteranean responsabil de precipitații extinse. Administrația Națională de Meteorologie anunță ninsori în Moldova și...

Românii, dependenţi de salariu. Doar 1% din veniturile unei familii provin din investiţii

Finalul de an este momentul bilanțului financiar în fiecare familie. Specialistul economic al Observator, Iancu Guda, a explicat la IQ Financiar cum să ne evaluăm corect veniturile, economiile și cheltuielile, dar mai ales de ce este esențial să nu depindem...

Șeful ANPC: Suntem bătaia de joc a importatorilor de citrice. Lămâile și portocalele din România sunt furaj animalier

Șeful ANPC a transmis sâmbătă un mesaj extrem de dur, potrivit căruia România este bătaia de joc a importatorilor de citrice, în condițiile în care magazinele noastre sunt pline de lămâi și portocale care oriunde în lume ar fi...

Direcția Județeană de Drumuri Iași pune la bătaie un contract de 12 milioane de euro pentru deszăpezirea sezoanelor 2026-2030

Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi a scos la licitatie acordul cadru pentru deszapezirea din perioada 2026 – 2030. Contractul vizeaza intreținerea și deszăpezirea rețelei de drumuri județene pe cele două niveluri de intervenție. Acord cadru va...

Iarnă blândă, bună pentru agricultură – ANM: Culturile de toamnă se dezvoltă favorabil

Condiţiile agrometeorologice în următoarele zile vor fi în general favorabile parcurgerii ritmurilor de creştere şi dezvoltare ale culturilor de toamnă, în cea mai mare parte a regiunilor agricole, iar lucrările de sezon se vor desfăşura pe ansamblu normal în...

Niciun articol afișat